Kralj Edip, Sofoklo
KRALJ EDIP 5,99  (45,13 kn)
Natrag na proizvode
Spleen Pariza, Charles Baudelaire
Spleen Pariza 5,99  (45,13 kn)

Arkino nasljeđe

Ratno je vrijeme. Za Normenski kalifat, oslabljen građanskim ratom i političkim trzavicama, nametnuti rat nije samo nužnost; za uzdrmani režim oligarha na njegovu čelu on je ujedno i prilika za povrat ugleda i strahopoštovanja donedavno uzimanih zdravo za gotovo.

Za artanijskog vojvodu Perunila, jedinog izravnog nasljednika vladarske kuće Koren, a time i vazala Normenskog kalifata, rat je izgovor za bijeg. Shrvan obiteljskom tragedijom i osjećajem otuđenosti od vlastitog naroda zbog djetinjstva provedena na normenskom dvoru traži svaki izgovor kako bi što duže izbivao iz domovine u kojoj se osjeća poput stranca, služeći gospodara kojeg razumije, ali kojem ne pripada.

Ovaj rat, međutim, nije poput ostalih ratova u kojima je sudjelovao. Iznenada opozvan iz ratne zone u glavni grad Kalifata spoznaje da su se stvari promijenile. Novi kalif Ingebor Treći, Perunilov prijatelj iz dječačkih dana, čvrsto je odlučio u svoje ruke vratiti apsolutnu vlast koju su njegovi nesposobni preci davno prepustili normenskoj aristokraciji. Pritom ne bira ni sredstvo ni prijatelje među kojima su, na Perunilovo nezadovoljstvo, već pomalo zaboravljeni smrtni neprijatelji njegova naroda.

Vijeće vezira i ostatak političke elite okupljen oko institucije Senata, iako poljuljani ofenzivom karizmatičnog vladara, ne namjeravaju vladaru samo tako prepustiti uzde vlasti. Perunil se nađe usred spirale nasilja i političkih smicalica kakve samo Normenci mogu smisliti.

Oprezan zbog izbjegnuta pokušaja atentata te potaknut ranijim upozorenjem tajanstvene utvare koja mu se ukazala u snovima, Perunil je prisiljen preispitati komu duguje svoju odanost, pri čemu iznova pokušava pronaći samog sebe.

No, odgovori su rijetko nadohvat ruke i često je potrebno više osoba da se do njih dođe. Dok Perunil na drevnom i od čovječanstva dobro skrivenu mjestu pokušava naći odgovore vezane uz zlokobno proročanstvo, jedan od njegovih rijetkih preostalih prijatelja, gusar sumnjiva morala u potpunosti predan jedino dobroj čašici, pokušava saznati tko stoji iza neuspješnog atentata na nasljednika Artanije, pritom pazeći da ne stane na put Bijelim i Crnim Turbanima, dvjema elitnim kalifovim jedinicama, od kojih svaka ima svoju vlastitu računicu.

Autor

Matija Roki

Broj stranica

463

Godina izdanja

2022

ISBN

9789538464010

Izdavač

SAKCINSKI-MEDIA

Uvez

Meki uvez

11,83  (89,13 kn)

Najniža cijena u zadnjih 30 dana - 7,88 € ( 59,37 kn )
Tečaj konverzije: 1EUR = 7.53450 HRK

10 na zalihi