PRINCEZA U MAGAREĆOJ KOŽI 5,99  (45,13 kn)
Natrag na proizvode
PJESME S NOGOSTUPA 13,49  (101,64 kn)

OPROŠTAJ PJESNIKA / HAIKU

“…nekoliko dana nakon njegove smrti, još uvijek ošamućen zbog tog gubitka od kojeg se nikad nisam oporavio, pretraživao sam njegove stvari u malenom stanu u Trnskom u Zagrebu, gdje je proveo 12 godina svojeg života. U jednoj ladici našao sam staru bilježnicu, gotovo u potpunosti ispisanu kemijskom olovkom. Većina tekstova u toj bilježnici, na moje veliko iznenađenje, bile su pjesme – i to pjesme pisane modernim stilom, kao i japanske haiku pjesme. Moj brat bio je i pjesnik, a to sam saznao tek nakon njegove smrti. Čitajući ih, ponirao sam u dubine njegova bića koje nikada nije pokazao vanjskom svijetu.

Pokazalo se da gotovo nitko iz njegove blizine nije znao za ta djela, i svima koji smo ga poznavali bio je to posve novi uvid u Sašu, koji, nažalost, nismo imali prilike podijeliti za njegova života. Znali smo da je sjajan pisac – napisao je nekoliko knjiga, fantasy roman Stijena zmajeva, znanstveno fantastično djelo Putujući ratnik i humoristični serijal Američki ninja – ali nitko nije mogao ni pretpostaviti da se u Saši krio i sjajan, zreli pjesnik, koji je jednako vješto vladao modernim izričajem i haiku formom.

Pred vama se nalazi zbirka tih pjesama, odvojenih u dvije cjeline – s jedne su strane moderne pjesme, a s druge haiku – čija je zajednička karakteristika neobično oštar i pronicljiv uvid u stvarnost koja nas okružuje, unutarnju i vanjsku, kao i međuodnos tih stvarnosti.

Dobro došli u Društvo mrtvog pjesnika!”

Nebojša Buđanovac

Autor

Aleksandar Buđanovac

Broj stranica

88

Godina izdanja

2023

ISBN

9789538464157

Izdavač

SAKCINSKI-MEDIA

Uvez

Meki uvez

13,49  (101,64 kn)

Najniža cijena u zadnjih 30 dana - 8,99 € ( 67,74 kn )
Tečaj konverzije: 1EUR = 7.53450 HRK

100 na zalihi