VATROGASAC SAM - MOJA BOJANKA 3,71  (27,95 kn)
Natrag na proizvode
PRINCEZA U MAGAREĆOJ KOŽI 5,99  (45,13 kn)

STRIC FJODOR, PAS I MAČAK

Stric Fjodor i njegove životinje među najpoznatijim su ruskim pričama za djecu, prevedenim na brojne jezike, od engleskog, njemačkog i francuskog do japanskog, tako da će sasvim sigurno pronaći brojne čitatelje i u nas.

Ako ste mislili da je stric Fjodor stvarno neki “stric”, dobrano ste se prevarili. Jer on je zapravo samo dječak, ali ga svi zovu stric Fjodor. Ali, kao što nijedno dijete ne može i ne treba biti poput odrasloga, ni naš Fjodor nije takav. On strašno voli životinje s kojima se može igrati satima. Ali mama mu ne dopušta da ih drži u stanu pa zato odluči pobjeći i otići živjeti na selo s mačkom. Gdje im se pridruži i pas.

I tu zapravo počinje prava priča – životinje koje žive s Fjodorom nisu obične životinje. Nego životinje koje govore, pišu, spremaju i kuhaju tako da, nakon što se ugodno smjeste i raspodijele obaveze, započnu veseo samostalan život. Ako se pitate zašto ih nitko nije tražio, to je zato što to tako ide u pričama. Isto onako kao što se u pričama često pronađe i skriveno blago, pa tako i u ovoj. Da nije drugoga, uz humor kojim je priča prožeta, već bi to bilo dovoljno za čitanje svim ljubiteljima i prijateljima životinja. A nadamo se i ostalima.

Autor

Eduard Uspenski

Broj stranica

164

Godina izdanja

2013

ISBN

9789533166025

Izdavač

ALGORITAM

Uvez

Tvrdi uvez

5,49  (41,36 kn)

Najniža cijena u zadnjih 30 dana - 4,99 € ( 37,60 kn )
Tečaj konverzije: 1EUR = 7.53450 HRK

2 na zalihi